miércoles, 27 de enero de 2010

Defiende el Delta del Llobregat!!!!

Desde mi blog me uno a la lucha de este colectivo que intenta conseguir que se hagan las cosas bien de una vez, por el bien de todos y el de nuestro querido Delta del Llobregat,con la intención de que un puñado de desalmados no acaben con él.
Cuantos más seamos más "ruido" haremos para que sepan que no pueden hacer lo que les venga en gana, sin contar con nadie, y lo que a la Naturaleza le ha costado tanto tiempo crear, no sea destruido en un abrir y cerrar de ojos y con ello nos prive  a nosotros y  a futuras generaciones de un ecosistema tan valioso como es el  DELTA DEL LLOBREGAT. 

A continuación os pongo el post que han hecho en su página www.salvemoliveretes.org.Col•lectius ecologistes i en defensa del territori acusen al Barça i l’ajuntament de Viladecans d’agredir els espais naturals del Delta del Llobregat.SOS Delta de Llobregat, Depana, Les Agulles-Ecologistes en Acció i Salvem Oliveretes han presentat al•legacions a la modificació del Pla general metropolita que ha de permetre encabir un complex lúdic, esportiu, comercial i Hoteler del Futbol Club Barcelona i de l’ajuntament de Viladecans al costat de la reserva natural de Remolar-Filipines.

  Mes de 30 al•legacions s’han presentat per a qüestionar el projecte del Barça Parc, un projecte de dimensions i característiques exposades que van en detriment dels valors naturals que alberga el Delta del Llobregat, i en concret la zona del Remolar i les Filipines.
Afirmen que Actualment, a Catalunya, només l’1% del seu territori són zones humides i al Delta del Llobregat, només se’n protegeix el 2%, del 15% que fa poques dècades existia. Essent la tercera zona humida a Catalunya en superfície, amb 923 hectàrees protegides com a Xarxa Natura 2000 i ZEPA, de les quals 500 ha, són Reserva Natural Parcial pel gran valor a nivell internacional, de la seva flora i fauna. Tot i que el gruix principal de les infraestructures del Barça Parc es situarien sobre àrees excloses de la Xarxa Natura 2000 i del PEIN, creiem que no és l’àmbit adequat, donada la proximitat amb àrees que si que disposen d’un grau de protecció plenament justificat i amb presència d’hàbitats prioritaris. El fet que no estiguin dins del PEIN o la Xarxa Natura 2000 no vol dir que no tinguin un valor ecològic i de connexió.
Al•leguen que L’entrada en funcionament del Barça Parc suposaria un augment notable de certs impactes ambientals que repercutirien directament sobre el Delta del Llobregat i els seus valors naturals, com impacte acústic, Augment de la circulació motoritzada, impermeabilització de sòl deltaic, Contaminació llumínica, reducció d’hàbitats naturals.
Finalment denuncien que la ciutadania no ha participat i demanen que es contemplin les necessitats socials de la ciutadania que cada vegada demana més llocs d’apropament a la natura, i es creï en aquest espai un projecte social i educatiu, que ajudi a crear consciència per valorar la natura que ens envolta i la necessitat de salvaguardar els espais naturals.
Es per tot això que aquests col•lectius convoquen una xerrada informativa per exposar “l’impacte del Barça Parc a la reserva natural del Remolar” el divendres dia 5 de febrer a les 18:30 h. a la Biblioteca de Viladecans, Avda. Josep Tarradelles, 16 de Viladecans

1 comentario:

  1. Mucha suerte en esa campaña. Espero que surta efecto y se mantenga ese espacio tal cual. Saludos José Manuel

    ResponderEliminar